Blog

waar en onwaarheden feiten over haaruitval

Weet wat waar is en wat de meest voorkomende fouten zijn op het gebied van haaruitval.HAAR BEGINT TE VALLEN NA DE BEVALLING.


Waar.


Ongeveer 4 maanden na de bevalling kunnen vrouwen meer haar verliezen dan normaal. Deze tijdelijke verdunning van het haar wordt telogeen effluvium genoemd en kan ook gebeuren met verhoogde stress. Dit is omkeerbaar en het haar zal weer normaal gaan groeien.


HAARKLEUR KAN HAARUITVAL VEROORZAKEN.


Vals.


De meeste haarkleuringsproducten gebruiken een chemische component genaamd ammoniak die reageert op je haarlokken, niet op je wortels. Dit betekent dat het breuk en schade aan het haar kan veroorzaken, maar het is onwaarschijnlijk dat het haaruitval veroorzaakt.


BEHANDELINGEN TEGEN HAARUITVAL BESTAAN WEL DEGELIJK.


Waar.


Er bestaan verschillende dermatologische behandelingen die een significante verbetering van haaruitval laten zien en sommige kunnen helpen het haar te regenereren en weer te laten groeien.


NAT HAAR IS MEER VATBAAR VOOR UITVALLEN.


Vals.


Denk er eens over na, als dit waar was, zouden alle zwemmers kaal zijn.


HAAR GROEIT MEER IN DE ZOMER EN VALT MEER UIT IN DE WINTER.


Waar.


In koudere maanden ontvangen je lichtsensoren op de huid minder licht. Deze verandering vermindert de stimulatie van de celdeling, die een kleiner aantal haarlokken genereert en zelfs de wortels verzwakt. Het gevolg is dat strengen sneller vallen, maar ook langzamer groeien. Tijdens de zomer stimuleert de zon de activiteit van sommige hormonen, zoals prolactine en melatonine, die de haarbol ertoe aanzetten harder te "werken", waardoor de haargroei versnelt.